Proiectul AZMUD

Apa, energie și reducerea dăunătorilor

Proiecte concepute pentru a avea impact

Sfera:
europeană
- Program de finanțare:
PRIMA
DATA:
martie 2020 până în octombrie 2023
Entitate de gestionare:
Comisia Europeană

Proiectul AZMUD, care face parte din programul european PRIMA, își propune să reducă costurile de producție cu până la 15% prin optimizarea performanței serelor.

PRIMA (Parteneriatul pentru cercetare și inovare în zona mediteraneană) este o colaborare între opt parteneri din cinci țări diferite (Spania, Franța, Iordania, Egipt și Turcia), inclusiv zona de cercetare și dezvoltare în domeniul biocontrolului de la Rovensa, Aimplas – un centru tehnologic cu o experiență de 30 de ani în industria maselor plastice.

Una dintre componentele cheie ale proiectului este dezvoltarea unui nou sistem de eliberare controlată bazat pe polimeri biodegradabili personalizați.

Acest sistem va fi utilizat pentru acoperirea și încorporarea pesticidelor naturale din compuși botanici inovatori, cum ar fi asteraceele, urticaceele, extract de plante fabacee, și este potrivit pentru cultivarea roșiilor, ardeilor și salatei.

Capsulele eliberează treptat dăunătorii naturali, sporind eficiența tratamentului și protejându-i de lumină și temperatură.

De asemenea, proiectul are ca scop reducerea consumului de apă, de energie, de nutrienți și pesticide și promovarea utilizării apelor uzate în irigații și în dezvoltarea de tehnologii diferite și inovatoare. Această inițiativă a fost finanțată din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în cadrul acordului de grant nr. 1914.

Hai să creștem împreună!

Oferim cunoștințe locale vaste și asistență. Oferim cunoștințe locale vaste și asistență tehnică globală.

"*" indicates required fields

Numele:*
Hidden