Proiectul BIOTOOL

Creșterea durabilă a plantelor și eficiența apei

Proiecte menite să aducă un impact

Sfera:
europeană
- Program de finanțare:
Eurostars 2
Entitate de gestionare:
EUREKA / CDTI
DATA:
Din septembrie 2020 până în martie 2023
Parteneri:
Landlab

Proiectul BIOTOOL este un proiect inovator și ambițios care își propune să revoluționeze modul în care abordăm studiul eficienței utilizării apei (WUE) în plante.

Finanțat de EUREKA Eurostars și dezvoltat de Rovensa Next în parteneriat cu Landlab,  un centru de cercetare italian, proiectul își propune să creeze un instrument puternic pentru măsurarea, calcularea și evaluarea capacității apei din plante în timp real, chiar și în condiții suboptime de aplicare a apei.

Proiectul își propune să investigheze noi substanțe active, cum ar fi compușii de alge marine, care influențează pozitiv procesele metabolice ale plantelor. Rovensa Next dezvoltă trei noi game de biostimulanți inovatori: Super Primactive Range, care îmbunătățește activitatea de amorsare a formulelor existente atunci când biostimulanții sunt aplicați înainte de evenimentele de stres abiotic; Super Curative Range, care îmbunătățește activitatea curativă a formulelor existente atunci când biostimulanții sunt aplicați în timpul sau după evenimentele de stres abiotic; și Preventive Effect Source, o nouă varietate de extract de alge marine obținut printr-o metodă de extracție delicată.

În cadrul testelor de eficacitate agronomică, s-a constatat că unele formulări au îmbunătățit performanța culturilor în testele din sere, în condiții de stres de secetă. Următorul pas este de a face teste în câmp deschis, atât în emisfera nordică, cât și în cea sudică, pentru a evalua eficiența celor mai promițătoare soluții împotriva acestor episoade de secetă.

În parteneriat cu Landlab, Rovensa Next urmărește să revoluționeze dezvoltarea produselor din industria biostimulatorilor prin dezvoltarea și testarea unei platforme inovatoare pentru a înțelege cum poate fi îmbunătățită utilizarea apei în culturile din seră, sporind cunoștințele și expertiza privind utilizarea biostimulatorilor în condiții de stres abiotic și creând un angajament mai mare față de mediu prin practici durabile.

Hai să creștem împreună!

Oferim cunoștințe locale vaste și asistență. Oferim cunoștințe locale vaste și asistență tehnică globală.

"*" indicates required fields

Numele:*
Hidden